8.5 C
New York
vrijdag 20 september 2024

Fietsbrug bij Gouda Westergouwe heet voortaan “Tringvaartbrug”

Een oplettende fietser tipte deze nieuwssite afgelopen week over de naam bij de fietsbrug over de Ringvaart bij Westergouwe en viel zijn oog op de witte bordjes die op en bij de fietsbrug staan tussen Westergouwe en de Juliansluizen. Hoelang ze er staan, dat weet de redactie niet, via Google was nog niets te vinden over de nieuwe naam, alleen de oude situatie zonder bordjes.

Sinds de opening in 2019 van de fietsbrug bij de nieuwbouwlocatie Westergouwe maken vele fietsers en wandelaars gebruik van de fietsbrug over de Ringvaart. Niet alleen de inwoners van Westergouwe, maar ook vele mensen die vanuit Moordrecht richting Gouda langs de Ringvaart fietsen en wandelen maken tegenwoordig gebruik van deze verbinding. Tot voorkort had deze brug geen officiële naam, hooguit de fietsbrug bij Westergouwe.

Bij navraag met de gemeente Gouda is op 4 juli 2023 door burgemeester en wethouders een besluit genomen over de naam voor deze fietsbrug. Aan de commissie naamgeving in Gouda is destijds gevraagd om een naam te bedenken voor deze fiets/voetgangersbrug (brugnummer 999142). De brug zelf kent een historie met vertraagde oplevering in 2018.

Wat de reden is dat deze brug een naam heeft gekregen?

Om bij incidenten zoals bij 112 meldingen de verbinding te kunnen duiden is gebleken dat een naam kan helpen om de locatie snel te kunnen vinden. Zeker als elke minuut telt om zo nauwkeurig de locatie aan te geven.

De commissie naamgeving heeft zich gebogen over de situatie. Met een beetje fantasie is op de plattegrond van boven gezien een fietsstuur te zien. Op een fietsstuur is een fietsbel verplicht, als een fietser iemand wil waarschuwen, zal de fietser een fietsbel gebruiken wat klinkt als “tring, tring”. Hieruit is de naam “Tringvaartbrug” ontstaan.

Advertentie